Aquest és el meu vídeo resumint tot el que hem fet la setmana blanca! Espero que us agradi!
jueves, 26 de noviembre de 2009
miércoles, 25 de noviembre de 2009
Setmana Blanca
lunes, 23 de noviembre de 2009
Movie Maker
Per fer un vídeo amb la nostra veu, acompanyat de diverses imatges, primer utilitzem l'audacity per enregistrar l'audio. Una vegada tenim gravada la nostra veu, importem la música que volem i ho retoquem.
Per fer el vídeo utilitzem el Movie Maker, un programa d'edició de vídeo, que conté varies característiques: efectes, transicions, títols, crèdits, pista de audio...
Per començar a fer el nostre vídeo, escollim les imatges que volem i piquem "Importat multimedia". Les fiquem en ordre i podem afegir diferents efectes i transicions perquè les imatges passin d'una a l'altre amb alguna animació. Per afegir la nostra gravació, tornem a picar "Importat multimedia" i escollim l'audio. Quan acabem tenim que guardar-ho i picar "Archivo" + "Publicar película" per poder penjar-lo al bloc.
Aquest és el meu vídeo, espero que us agradi!
jueves, 12 de noviembre de 2009
La falta d'exercici agreuja l'epidèmia d'obesitat infantil.
domingo, 8 de noviembre de 2009
Power Point
- L'alumnat reb la classe amb el suport de tenir la informació més impòrtant detallada i esquematitzada.
- El professor pot afegir al mateix programa recursos com imatges i vídeos que fan més amena i entretinguda l'explicació.
- Es dona més facilitat als alumnes per prende apunts.
Penso que a vegades, existeix la idea que molts mestres avui dia volen treure's feina de sobre i per això utilitzen aquestes noves tecnologies, però no s'ha de veure d'aquesta manera. La utilització de les TIC a les aules, motiva als alumnes, aprenen coses noves, i en concret amb el Power Point els avantatges es veuen clars. Per no cometre errors ens hem de formar i familiaritzar-nos amb aquests programes per fer un ús correcte i positiu de cara als nostres alumnes.
Retrat
domingo, 1 de noviembre de 2009
Seminari. Crítica d'un llibre
El noi amb el pijama de ratlles.
John Boyne
Salamandra
219 pàgines
Bruno, un nen de nou anys és el protagonista d’aquesta novel·la narrada per una tercera persona, en la que ens expliquen com amb una mudança, amb moltes ganes de conèixer el seu nou barri i la gent que hi conviu, Bruno acaba ficat sense adonar-se a la boca del llop. Cracovia, a la ciutat on es desenvolupa la trama, estava dominada pel moviment nazi, els soldats recloïen als jueus en cambres, i camps de concentració, la majoria situats a Auchviz. Bruno passa de viure a Berlín, on ell podia veure desenes de parcs replets de nens i nenes jugant feliços a Auchviz, a un barri que al costat de casa seva no hi havia res més que una cerca metàl·lica que separava una extensió molt gran on hi havia unes persones que portaven pijames de ratlles.
John Boyne, l’autor d’aquest llibre vol que veiem aquesta novel·la que conté moments històrics des del punt de vista d’un nen de nou anys, des de la innocència que poden arribar a tenir aquestes criatures. Bruno decideix examinar el seu nou barri i es troba amb aquestes persones que van tot el dia en “pijama”, ell ho troba molt divertit i encara que tenia prohibit pel seu pare apropar-se a la cerca, arriba i descobreix allà solet a l’altra banda un nen que devia ser de la mateixa edat que ell.
Aquest llibre mostra els valors de l’amistat, Bruno troba un amic en aquest nen desconegut, aquest nen de l’altra banda de la cerca que viu en una situació totalment diferent a la seva.
Em fascinen els diàlegs que manté el Bruno amb el seu nou amic Shmuel, no hi ha complicacions, no coneixen perquè cadascú està a una banda de la cerca, ells saben que estan allà i què les seves condicions són diferents però el que realment no saben és que el pare del Bruno, és un dels caps de la banda nazi, un cap que asfixia i maltracta desenes de persones al dia pel fet de ser d’una altra religió, entre aquests la família d’en Shmuel. A més ens mostra la crueltat i superioritat que tenen els soldats, tracten als jueus com animals, els tenen hores treballant, ja siguin homes, dones o nens, cadascú fa unes feines, gairebé no els alimenten i després de explotar-los els fiquen a cambres de gas. Les condicions d’aquests camps de concentració són pèssimes, dormen tots plegats en cambres humides, plenes de brutícia, no hi ha lavabos, fan les seves necessitats al terra i després ho han de netejar amb aigua, tot i que mai no queda net i l’olor podria ser horrible.
M’ha semblat que és una novel·la que s’ha de llegir, ho poden fer nens a partir d’uns 12 o 13 anys, però els que realment gaudirem amb ella som els adults, que moltes vegades deixem de banda aquest nen que hi ha dins de nosaltres i ho compliquem tot amb visions absurdes, és tot molt més simple només hem de trobar aquest punt d’innocència i deixar-nos portar.